Sekina.se - Små och stora lån

Företagslån

En viktig skillnad mellan privatlån och företagslån på den här sidan är att de flesta företagslånen har en fast avgift istället för ränta. Fördelen blir att det är enkelt att hålla reda på den faktiska kostnaden. Nackdelen blir att du inte tjänar något på att betala tillbaka lånet snabbare - kostnaden blir nämligen densamma.

Visa desktopversion

Exempel på företagslån

Maxbelopp:1.000.000 kr
Max löptid:12 mån
Factoring:Nej
Företagslån:Ja
Säkerhet:Nej
Ansökningsavgift:Nej
Företagslån för dig som tar betalt med kort. Svar inom 24 timmar. Lån med fast pris utan extra eller dolda avgifter. Kreditbedömningen baseras på din kortförsäljning och inte ditt senaste bokslut med motiveringen att det är mer rättvisande än ditt senaste bokslut.
Maxbelopp:1.000.000 kr
Max löptid:18 mån
Factoring:Nej
Företagslån:Ja
Säkerhet:Nej
Ansökningsavgift:Nej
Utbetalning senast 24 timmar efter godkännande. Ferratum Business kräver att du har en årlig omsättning om minst 750 000 kronor. Ditt lån betalas ut inom 24 timmar från det att ansökan godkänts. Beslutet baseras på ert kassaflöde och inte bara kreditpoäng.
Maxbelopp:500.000 kr
Max löptid:18 mån
Factoring:Nej
Företagslån:Ja
Säkerhet:Nej
Ansökningsavgift:Nej
Pengarna kan betalas ut samma dag. Minsta lånebelopp 30.000 kronor. Lånet återbetalas via månadsfaktura. Enkel och tydlig prissättning. Alla lån har en fast låneavgift och alltså ingen räntekostnad. Tydligt och enkelt upplägg. Du kan betala av lånet tidigare än vald löptid men tänk på att välja onödigt lång löptid eftersom kostnaden är fast. Det betyder att kostnaden blir densamma även om du betalar tillbaka tidigare.
Maxbelopp:250.000 kr
Max löptid:6 mån
Factoring:Nej
Företagslån:Ja
Säkerhet:Nej
Ansökningsavgift:Nej
Företagslån upp till 250.000 utan UC. Godkännande eller avslag inom en timme med utbetalning samma dag om du använder bankID. Lånet ges mot en fast avgift som betalas av månadsvis och har utöver det inga övriga  kostnader i form av exempelvis ränta. 
Maxbelopp:300.000 kr
Max löptid:12 mån
Factoring:Ja
Företagslån:Ja
Säkerhet:Ja
Ansökningsavgift:Nej
Låna pengar eller sälj dina fakturor Credstep erbjuder snabba utbetalningar till fast pris utan ränta. Här kan du även sälja dina fakturor för att stärka ditt företags likviditet. Både lån och fakturasälj sker inom 24 timmar vardagar.
Maxbelopp:250.000 kr
Max löptid:1095 mån
Factoring:Nej
Företagslån:Ja
Säkerhet:Ja
Ansökningsavgift:Nej

Mer om företagslån

Företagslån erbjuds av en mängd olika banker och låneinstitut. Den största skillnaden mellan företagslånet och andra lån som finns på marknaden, exempelvis privatlån, är förstås att företagslånet enbart erbjuds registrerade företag. Dock är villkoren vid ett privatlån och ett företagslån liknande. När en privatperson ska låna pengar tas det en kreditupplysning på denne för att försäkra sig om att den tilltänkta låntagaren är kreditvärdig. På liknande sätt ska ett företag lämna information om dess ekonomi, för att kreditgivaren ska kunna utröna om det är vettigt att bevilja ett lån.

Vem ansvarar för lånet?

För alla typer av lån gäller att någon är ansvarig för att åtagandet uppfylls. Amorteringarna ska skötas och ska dessutom betalas in i tid varje månad. Vid ett privatlån är det den person som tar lånet som står som ansvarig. När det handlar om ansvaret hos ett företag som tar ett lån ser detta lite olika ut beroende på bolagsform. Är företaget en så kallad "enskild firma" är det ägaren av företaget, det vill säga lånetagaren, som har ansvaret eftersom denna bolagsform är centrerad kring ägaren som person. I det fall bolaget är ett aktiebolag, är det först och främst bolaget som juridisk person som bär på ansvaret.

Går det att pressa priserna?

Företagslån finns i en rad olika varianter och inte sällan är vissa av villkoren för lånet förhandlingsbara. Stora skillnader kan exempelvis finnas vad gäller räntenivån eller avgiften, vilket är den parameter som ger de största skillnaderna för den sammanlagda kostnaden för lånet. Uppläggningsavgiften, om den finns, brukar oftast vara några hundralappar och brukar i det fall att den ingår vara svår att förhandla bort. Dock finns det om vanligt en möjlighet att bli av med övriga avgifter som exempelvis aviavgiften genom att ansöka om autogiro.

En regel gällande privatlån brukar vara att man inte ska låna mer än vad man behöver. När ett företag lånar pengar gäller dock ofta det motsatta: här kan det istället vara bra att ta i lite för att vara säker på att täcka de kostnader som kan tänkas uppkomma.

Du har inte sparat några lån ännu!