Låneförmedlare

Med en låneförmedlare skickar du in en förfrågan men får offerter från flertalet banker och kreditinstitut. Tjänsten är kostnadsfri. Du slipper arbetet med att fylla i formulär hos en mängd banker och kreditinstitut utan får kan istället vänta på att offerterna skickas till din e-post.

Det tar ungefär 24 timmar från ansökan till alla offerter levererats till din epostadress.

Fördelar

  • Hitta ett bra pris på ditt lån.
  • Spara tid.
  • Endast en kontroll hos UC.
  • Personlig rådgivning.

Nackdelar

  • Att få alla erbjudanden tar ungefär 24 timmar.
  • Dåligt utbud för små belopp och dig med betalningsanmärkning.
  • Offerter ges bara för anslutna banker.

 8 st. låneförmedlare

Bankkvinna

Garanterade priser

Låneförmedling handlar om att du som låntagare ska få ett så förmånligt låneerbjudande som möjligt. Den främsta fördelen med att anlita en låneförmedlare är att de har kontakt med bankerna samt har den senaste informationen om aktuella låneräntor. På offerten står ett garanterat pris som kommer att gälla om du väljer att acceptera erbjudandet - inom en viss tidsram.

Att använda en låneförmedlare är det gratis eftersom låneförmedlaren får provision av bankerna då vederbörande genererar nya kunder.

Bibehållen kreditvärdighet

Olika långivare använder olika modeller för räntesättning och vid kreditbedömning. Olika banker och andra långivare riktar sig nämligen mot olika typer av kunder - vilket därmed också gör dem olika riskbenägna. Hos vissa banker kan det till exempel gå utmärkt att låna med något lägre kreditvärdighet, medan andra ställer högre krav.

Vänder du dig själv till alla banker med en låneansökan kommer alla dessa banker att pröva din kreditvärdighet. När det görs väldigt många kreditupplysningar hos UC på dig som person ser det illa ut, eftersom många låneansökningar under en kort tidsperiod tyder på en trasslig personlig ekonomi. Anlitar du istället en låneförmedlare räcker det med att endast en kreditupplysning görs.

Bra lån? Visst! Bästa lånet? Inte lika säkert.

Även om du ökar dina chanser att hitta ett bra lån med en låneförmedlare är det däremot ingen garanti för att du hittar det bästa lånet anpassat efter just dina behov. Dels på grund av att utbudet är begränsat, de flesta samarbetar ”bara” med ett 20-tal banker och kreditinstitut, dels på grund av att en låneförmedlare inte nödvändigtvis har lånet du söker. Exempelvis är en låneförmedlare ett dåligt val om du behöver låna pengar snabbt eller behöver ett mindre lån under 10.000 kronor. På den här sidan du därför heller inget lån utan ränta om du bara behöver låna ett litet belopp mindre än 30 dagar

Sätt press på banken

Även om du har för avsikt att låna pengar av din nuvarande bank kan det vara klokt att använda låneförmedlare. Bankerna kämpar hårt för att behålla sina kunder och är ofta beredda att ge dig förmånligare lånevillkor om de märker att du överväger att istället låna av en konkurrent. Att på egen hand hitta bästa räntan är svårt, men om du hittar ett riktigt bra alternativ via en låneförmedlare kan du sedan utnyttja detta för att tvinga din bank att matcha en liknande räntenivå.

Du har inte sparat några lån ännu!