Sekina.se - Små och stora lån

Prisuppskattning

Prisverktyget på Sekina hjälper dig att förstå vad långivarnas räntor och avgifter innebär i kronor och ören. Du får även information om vad kostnaden blir om du väljer att betala av lånet snabbare, information om hur mycket som är avdragsgillt i din deklaration och övrig information som kan vara bra att veta.

Beräkning av priser för individuella räntor

De flesta av långivarna i prissöket använder individuella räntor. Prisverktygen för ”Lilla lånet” och ”Stora lånet” hjälper dig att uppskatta vad priset innebär i kronor och ören för olika löptider.

Funktion för räntejustering

Använd pil-knapparna som finns under "justera ränta" för att räkna på andra räntor om du tycker att den representativa räntan i något fall skulle verka alltför optimistisk i något av exemplen.

Uträkningarna tar alltid hänsyn till de avgifter som tillkommer men vi räknar aldrig med avi-kostnaden ifall det är gratis att använda autogiro.

Fasta räntor - inga problem!

För lån som ges med fast årsränta är priserna mer eller mindre exakta. Små avrundningsfel kan dock förekomma.

I samarbete med långivarna

Vi vill såklart våra prisexempel ska överensstämma med företagens egna representativa exempel för de mest vanligt förekommande räntorna. Vi kan enkelt justera prisexemplen i samarbete med långivaren ifall vi skulle märka att ränteexemplen avviker allt för mycket från de mest vanligt förekommande räntorna.

Om du vill kontrollera så att våra uträkningar stämmer rekommenderas att du tar en titt på vår lånekalkylator.

Redovisade räntor på Sekina ligger alltid inom de gränser som långivaren som jämförs redovisar på sin hemsida.

Andra funktioner

Du har inte sparat några lån ännu!